[vc_row][vc_column][vc_column_text]Asaltul constant la adresa Justiției, modificările aduse Codurilor Penale și toate tentativele de a face legi pentru a-i favoriza pe cei care comit fapte de corupție au ridicat tensiunea din societate.
Noul Guvern impus de Liviu Dragnea la începutul acestui an a stârnit hohote de râs amar însă, anul acesta, am ieșit în stradă nu numai din cauza atacurilor la Justiție, ci pentru că am început să resimțim și efectele economice ale guvernării PSD-ALDE. Dar, oamenii nu au stat degeaba, iar acesta este câștigul anului 2018. Să nu uităm că peste 1 milion de români au semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice” care, acum, este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaților.
Guvernarea PSD-ALDE a creat falii în societate pentru a profita de acest lucru în a-și consolida trista guvernare. Salariile medicilor au crescut, dar condițiile din spitale sunt la fel de inumane. Au crescut pensiile, dar bătrânii noștri sunt la fel de amărâți. S-au mărit salariile din administrație, dar birocrația este la fel de întortocheată. Prețurile au crescut, inflația a crescut, ratele românilor au crescut iar tot ce a făcut guvernarea PSD-ALDE a fost să provoace o scindare între românii care lucrează la stat și cei din privat. Pilonul 2 este cvasi-desființat, singurele companii de stat profitabile, cele din energie, au fost decapitalizate, iar cele străine au fost declarate dușmanul numărul 1 al economiei noastre.
În frunte cu Liviu Dragnea, această guvernare, susținută de coaliția PSD-ALDE din Parlament, a încercat să schimbe cursul european și atlantic al României. Din cauza lor, aproape că nu am simțit că România a împlinit 100 de ani. Fiecare referire la Centenar era în contextul în care anul simbolic, 2018, trebuia să fie momentul în care, din nu știu ce motiv, românii trebuiau să-i ierte pe cei care au furat din banii publici.
Dar iată că pășim în 2019, un an, de-asemenea, încărcat cu multe semnificații. România va prelua președinția Consiliului UE într-un moment în care Uniunea Europeană va rămâne fără Marea Britanie, își va creiona bugetul pentru următorul ciclu bugetar și va avea de rezolvat multe alte aspecte economico-sociale. Alegerile europarlamentare din luna mai vor fi importante nu numai în context european, ci vor fi un test și pentru noi. Va fi primul scrutin după alegerile din decembrie 2016!
Anul acesta se vor împlini 20 de ani de la introducerea în circulație a monedei euro. România, sub guvernarea PSD-ALDE, s-a îndepărtat, însă, de nucleul economic al UE și, astăzi, nu mai îndeplinim niciun criteriu de convergență. Anul acesta vom avea alegeri prezidențiale și, la final, în decembrie, ne vom aduce aminte de martirii de la Revoluție. În 2019 se vor împlini 30 de ani de la căderea comunismului.
Se vor împlini 30 de ani de când România a redevenit un stat democrat. Părinții noștri ne spuneau că, la 30 de ani, este momentul cel mai potrivit când trebuie să începem să ne așezăm la casa noastră. Este prilejul unui nou început și este prilejul să ne amintim că sacrificiile acestui popor au fost săvârșite cu un singur scop, acela de a arăta că Europa este casa noastră.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]