Audiențe în stradă

Acesta este proiectul prin care merg mai aproape de cetățeni. Alături de colegii de la USR Sector 5 și din Valea Jiului discutăm despre problemele cu care vă confruntați și așteptările voastre de la aleșii locali. Discuțiile avute cu voi se concretizează în sesizări, cereri de informații, întrebări și interpelări în Parlament și în Consiliu Local pentru a duce problemele voastre spre rezolvare.

Bârlad

Am discutat weekendul acesta alături de colegii de la USR Barlad despre situația economică și criza facturilor la energie după un an de guvernare PSD-PNL. Am vorbit despre #carteaneagra a guvernării lansată de USR dar și despre soluții pentru ca România să se poată dezvolta pe viitor.

Focșani

Am participat dumincă, 23 octombrie, la Focșani alături de colegii de la USR Vrancea la campania “USR te ascultă”. Am vorbit cu oamenii în Piața Unirii despre greutățile cu care se confruntă în această perioadă: creșteri de prețuri, facturi la energie, rate crescânde la bănci etc. USR are soluții reale pentru a face față acestor probleme. Ne găsiți din nou în stradă și chiar la ușa dvs. să discutăm despre ele.

Zona 13 Septembrie

Am participat alături de colegii mei de la USR Sector 5 la un nou proiect care să mă aducă mai aproape de voi, “Față în Față cu Cetățenii”. Am bătut la uși și alături de cei care ne-au primit, am deschis subiecte relevante pentru locuitorii  sectorului 5, precum necesitatea construirii parcărilor în zonele aglomerate sau instituirea mai multor programe de responsabilizare cetățenească în ceea ce ține de curățenia străzilor.

Șoseaua Alexandriei

Politica pe care știm să o facem este cea la firul ierbii. Pe stradă, cu discuții om la om despre neajunsurile din zona în care locuiți. Audiențele în stradă alături de colegii de la USR Sector 5 au continuat și astăzi în zona Șoseaua Alexandriei.

Vulcan, Hunedoara

Astăzi, am participat la înființarea filialei USR Vulcan. Am ținut audiențe în stradă tot la Vulcan și am strâns semnături pentru campania de schimbarea a legilor electorale Oameni noi în politică. Le urez mult succes colegilor de la Vulcan în dezvoltarea noii filiale și îi invităm alături de noi pe toți cei care vor să se implice și să contribuie la schimbarea Văii Jiului.

Piața Rahova

Primarul Sectorului 5 Daniel Florea nu face nimic pentru cetățeni. Aceasta a fost fraza pe care am auzit-o cel mai des de la oamenii cu care am stat astăzi de vorbă împreună cu colegii de la USR Sector 5. O nouă zi de audiențe în stradă în Piața Rahova ne-a revelat aceleași probleme. Mizeria de pe străzi, trotuarele lipsă, spațiile verzi neîngrijite și multe alte neajunsuri.

Voi continua cu sesizările către Primăria Sectorului 5, alături de colegii mei consilieri USR. Am cerut și o întrevedere cu domnul primar tocmai pentru a discuta problemele cetățenilor din Ferentari și Rahova. Pare însă că nu dorește să asculte problemele locuitorilor sectorului!

Aleea Livezilor, Ferentari

Statul a eșuat. Am fost astăzi alături de colegii de la USR Sector 5 să ținem audiențe pe Aleea Livezilor, în cartierul Ferentari. Cu alte cuvinte, să vorbim cu oamenii de acolo, să aflăm care le sunt problemele, lipsurile.

Cuvântul dezastru este mult prea blând pentru condițiile în care trăiesc locuitorii din cartierul acela. Maldăre de gunoaie pe spațiul public, pubele lipsa, seringi utilizate de persoanele dependente de droguri la picioarele copiilor care bat mingea, șobolani, gândaci, mirosuri insuportabile, blocuri care stau să cadă și multă sărăcie!

Sunt atâtea lucruri care trebuie făcute pentru a-i ajuta pe acești oameni să iasă la liman. Evident, avem căile instituționale: consilierii USR vor pune presiune pe Primăria Sectorului 5 de luni, eu voi face adrese, voi insista săptămâni întregi să mă întâlnesc cu primarul. Chiar dacă nu există interes din partea primăriei, trebuie să facem lucrurile să se miște. Iar dacă vor găsi întotdeauna chichițe procedurale pentru a ne arăta de ce nu se poate face nimic, trebuie sa ne strângem și să acționăm împreună!

Bulevardul Unirii, nr. 27

Am ținut trei zile de audiențe în stradă alături de colegii consilieri și membrii USR Sector 5. Am vorbit cu sute de oameni despre problemele locale din București și activitatea din Parlament. Ni s-a alăturat și colegul deputat Cristian Seidler. Un proiect pe care îl vom continua.